Monday, December 23, 2013

ရွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္းအစားအစာငါးထမင္းနယ္ ျပဳလုပ္နည္း

ွရွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္းအစားအစာငါးထမင္းနယ္ ျပဳလုပ္နည္းေလးပါ

ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္၊ငါးထမင္းနယ္၊အာလူးထမင္းနယ္ သံုးမ်ိဳးမွာကြ်န္မသည္ေနာင္ခ်ိဳတြင္ ပဲပုပ္ခ်က္နွင့္တြဲစားရေသာရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ထက္ ရွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္းတြင္စားရေသာပဲပုပ္ မပါသည္.ငါးထမင္းနယ္နွင့္အာလူးထမင္းနယ္ကိုပိုျကိုက္ သည္။ ငါးထမင္းနယ္ကိုအင္းေလးရုိးရာ အစားအစာပာုလဲေျပာျကသည္…

လိုအပ္ေသာပစၥည္း ရွမ္းဆန္၊ ငါးရံ႕၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဂ်ဴးျမစ္(သို.) ဂ်ဴးဖူး၊ င႐ုတ္သီးေျခာက္္၊ျကာဇံအျကြတ္ေျကာ္၊ျကက္သြန္ပင္၊ ျကက္သြန္ျဖဴ။ငွက္ေပ်ာဖက္အနဲငယ္၊

ျပဳလုပ္နည္း … ေကာက္ညွင္းကဲ.သို.ေစးေသာရွမ္းဆန္ကို ဆန္ခ်င္ခြက္နွင့္ 2ခြက္ထည္.ကာသိပ္ေပ်ာ့မသြားေအာင္္ ခ်က္ျပီးအေအးခံထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနွစ္လံုးကိုဆီမထည့္ဘဲ နႏြင္း၊ အရသာမုန္.၊ ဆားနဲခ်က္ထားပါ။ ငါးရံ႕ 400 gတေကာင္ကိုနႏြင္း၊ဆား၊ ရသာမုန္.ထည္.ျပဳတ္ကာအေအးခံအ႐ိုးႏႊင္ျပီး မြမြေလးဖြထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴတလးံုကိုေထာင္း နႏြင္းနွင့္ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွုန္.ထည္.ကာ ဆီမ်ားမ်ားနင္.အေရာင္လွေအာင္ဆီသတ္ထားပါ။ ပဲ (သို.) ဆန္ျကာဇံ အနဲငယ္၊ င႐ုတ္သီးေျခာက္ဆယ္ေတာင့္ကို ဆီေပၚေျကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ။ ျကက္သြန္ပင္ ၃ ပင္ကို ေရေဆးျပီးပါးပါးလွီးထားပါ၊ ဂ်ဴးျမစ္ ( 100) g ကို ေရစင္စင္ေဆးထားပါ…

ထမင္းကို ခ်က္ထားတဲ.ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္နဲ႔ငါးရံတ၀က္၊ ဆီခ်က္၊လိုအပ္ရင္အရသာမုန္.နွင့္ဆားထည္.ကာ ေစးပိုင္ေနေအာင္နယ္ၿပီး အလံုးေသးေသးေလးေတြလံုးထားလိုက္ပါ၊

စားခါနည္းမွပုဂံေပၚငွက္ေပ်ာဖက္ခင္းျပီး ငါးထမင္းလံုး ကိုျပားျပား ပါးပါးေလးျဖစ္ေအာင္ျဖန္.ကာႏႊင္ထားတဲ့ ငါးရံ႕၊ ဆီခ်က္၊ျကာဇံအျကြတ္ေျကာ္၊ျကက္သြန္ပင္ျဖဴးပါ။ တြဲဖက္စားရန္ ဂ်ဴးျမစ္(သို.) ဂ်ဴးဖူး၊ ငရုပ္သီးေတာင့္ေျကာ္နဲ႔ ့ငါးထမင္းနယ္ကို အရသာ ရွိရွိစားသံုးႏုိင္ပါၿပီ။

သတ္သတ္လြတ္ အာလူးထမင္းနယ္ကိုလဲ ငါးအစားအာလူးကိုျပဳတ္ ေထာင္းျပီးထည္.ကာစားသံုးနိင္ပါတယ္..ျပဳလုပ္နည္းကေ တာ.အတူတူပါပဲရွင္

ctedit ***
ျမန္မာ foods& other မွကူးယူေဖာ္ျပသည္

No comments:

Post a Comment